Produsent

Boisset

Boisset-familien brenner for viner som er sterkt knyttet til terroir og historie. Oppstarten var i 1961, da Jean-Claude og Claudine etablerte seg i et av de mest tradisjonelle vinområdene i verden; Burgund. Først med en liten vinhandel, og tre år senere kjøpte de sin første vinmark.

Logo Boisset

Gradvis har Boisset knyttet til seg noen og tyve unike vingårder, i områder som sentral Burgund, Chablis, Beaujolais, Rhône, Californias Russian River Valley og Napa Valley. Hver vingård har sin unike historie, identitet og stil, og alle jobber med kvalitetsviner som reflekterer sitt terroir.

I dag er det 2. generasjon, ved Nathalie og Jean-Charles, som leder familieselskapet. Jean-Charles Boisset har fått mange utmerkelser i sitt hittil unge liv som vinprodusent. Decanter har inkludert ham på deres «Power list» over de 50 viktigste personligheten i vinverden hvert år siden listen kom for første gang i 2007. I 2008 ble han kåret til «Innovator of the year» av Wine Enthusiast Magazine.

Norwegian Beverage Group representerer åtte av Boissets vinhus: J. Moreau, Mommessin, DeLoach Vineyards, Bouchard Aîné & Fils, Jean-Claude Boisset, Charles de FèreLouis Bouillot og Maison Bouachon. Fra sistnevnte kan vi by på en Châteauneuf-du-Pape; Le Moulin Teyroud Châteauneuf-du-Pape fra Caveaux Comtadins.

Våre produkter fra Boisset - "La famille des Grands Vins"

Last ned PDF