Produsent

Mommessin

Som med mange andre vinprodusenter i Burgund har munkene en betydelig del av historien. Grunnleggeren av Mommessin, Jean-Marie Mommessin satte opp selskapet i Grange Saint-Pierre, en del av klosteret til Munkene av Cluny i 1865. Nøkkelen til Grange Saint-Pierre har siden vært husets emblem.

Logo Mommessin

Etter 100 år i Maconnais flyttet kjøpte Mommessin en gård i Qunicié-en-Beaujolais, ved foten av Mont Brouilly og fokuset har gått mer og mer over til cruene i Beaujolais. Med tradisjoner fra Burgund og hjertet i Beaujolais produserer Mommessin elegant, frisk og mineralsk vin, på høyde med toppvin fra Côte d’Or.

Beaujolais som området har vært gjennom en lang og vanskelig periode med dårlig rykte og mye fokus på Beaujolais Nouveau, som selges samme høst som innhøsting. Men området står for så mye mer. Dette er kongen av Gamay druen, og i de 10 utvalgte Cruene som ligger nord i Beaujolais kommer det lagringsdyktig vin fra granittholdig jordsmonn. Lenger sør er jordsmonnet mer kalkholdig leire, og her kommer de generiske Beaujolais vinene.

Nøyaktighet, respekt og åpenhet er prinsippene i filosofien til Mommessin, som er gjennomgående i hele prosessen fra druedyrking, til produksjon, til lagring og salg. For å lage god vin må druematerialet være av beste kvalitet, og for Mommessin, er utvalget av vinstokker, de beste vinmarkene og et tett og langt samarbeid med vinbønder det viktigste de gjør. De jobber i dag fortsatt med den første vinbonden de startet med, fra Ch. De Montmelas. Her har de 55 ha med gamle vinstokker plantet som frittstående Gobelet rundt slottet. Familien som eier dette slottet er den samme familien som har eid det siden 1566!

Mommessin jobber med håndplukkede druer, lang skallmasserasjon på lav temperatur for å få frem den friske fruktigheten i Gamay og modning på sementtanker og gamle fudres. Her får vi klassisk, tradisjonell vin som området har vært kjent for i århundrer!

Mommesin en del av Boisset – «La Famille des Grands Vins».

Last ned PDF