Produsent

Mommessin

Munkene har hatt mye å si for historien til mange av vinprodusentene i Burgund. Det gjelder også Mommessin, som har røtter tilbake til 1865. Da etablerte Jean-Marie Mommessin seg i klosteret til Munkene av Cluny, i den delen av klosteret som som het Grange Saint-Pierre. Nøkkelen til Grange Saint-Pierre har siden vært husets emblem.

Logo Mommessin

Mommessin leverer elegant, frisk og mineralsk vin, på høyde med toppvinene fra Côte d’Or. For å lage god vin må druematerialet være av beste kvalitet, og dette sikres gjennom valg av vinstokker og vinmarker, samt et tett og langsiktig samarbeid med vinbøndene. Og langsiktigheten er det ikke noe å si på; de jobber fortsatt med den første vinbonden de startet et samarbeid med. På Chateau de Montmelas har de 55 ha med gamle vinstokker, og slottet har vært i samme familie siden 1566.

Mommessin jobber med håndplukkede druer, og de benytter lang skallmasserasjon på lav temperatur for å få frem den friske fruktigheten i druetypen gamay. Modning er på sementtanker og gamle «fudres». Her får vi klassisk, tradisjonell vin som området har vært kjent for i århundrer.

Mommesin en del av Boisset – «La Famille des Grands Vins».

Last ned PDF