Produsent

DeLoach Vineyards

DeLoach Vineyards har vært en pioner blant produsentene av Pinot Noir, Chardonnay og Zinfandel i Russian River siden 1975. Russian River Valley er kjent som «Amerikas Burgund». Vinhuset har mottatt en rekke anerkjennelser og 90+ ratinger. Wine Spectators James Laube mener at DeLoach er en av Californias beste produsenter av Chardonnay. Wine & Spirit magasinet kåret De Loach Vinearyds til «A top 100 Winery» for 12. gang  i 2012.

DeLoach har eksprimentert og perfeksjonert den beste kombinasjon av jordsmonn, vinstokker og kloning i over tre tiår. De har en stor respekt for naturen og er veldig opptatt av en bærekraftig produksjon.

“We do not inherit this land from our ancestors, we borrow it from our children»

I 2008 ble de organisk sertifisert av CCOF (California Certified Organic Farmers). I 2009 ble deres estate vinmark biodynamisk sertifisert av Dementer. På gården har de kylling, bikuber og diverse grønnsaker og urter, samt planter som brukes i komposten; ryllik, kamille og løvetann.

DeLoachs pasjon er Pinot Noir; den noble Burgund-druen som krever en delikat prosess for å få frem druens eksepsjonelle kompleksitet fra Russian River Valley. Russian River er 177 km lang elv som flyter gjennom Sonoma og Medocino County i Nord-California. Dalen preges av kjølig og tåkete havluft fra Stillehavet, og er ideelt for Pinot Noir og Chardonnay til både stille og musserende vin, og i de litt varmere åssidene blir Zinfandel svært god.

DeLoach gammelt tegnet kart der man ser Stillehavet i enden

Vinmakere fra California har tradisjonelt brukt ståltanker, noe som gjør fermentering lettere å kontrollere og resultatet er mer forutsigbart. Hos DeLoach benytter de i stedet åpne franske eikfat (French open-top wood fermenters). De bruker også en metode som kalles pigeage. Det vil si at det laget av skall som danner en topp på gjæringskaret, slås ned, i stedet for at vinen tappes fra bunnen og helles over nevnte lag med skall (remontage). Dette gjør de for å redusere innslaget av tørre tanniner.

Sonoma Valley er fylket som omfatter Alexander Valley, Russian River, Dry Creek Valley, Valley of the Moon, Chalk Hill, Green Valley og Knights Valley og navnet på den lille byen som engang var Californias hovedstad. Druedyrkingen finner sted i distriktene og druetypene varierer mye. Alexander Valley AVA er kjente for sine fyldige og fullmodne viner, gjerne på Cabernet Sauvignon eller Zinfandel, men også Chardonnay og Sauvignon Blanc er viktige. Russian River AVA preges av kjølig og tåkete havluft og er ideelt for Pinot Noir og Chardonnay til både stille og musserende vin, og i de litt varmere åssidene blir Zinfandel svært god. Hvitvinene på Chardonnay er gjerne litt ”fete” med eikepreg. De aller fleste klassiske italienske, tyske og franske druesortene brukes i større eller mindre grad. De franske har vært i flertall, men Zinfandel øker mest.

DeLoach er endel av Boisset Family Estate med røtter fra Burgund. Vinhuset drives av den karismatiske Jean-Charles Boisset. Sjefsvinmaker er Brian Maloney.

Last ned PDF