Produsent

J. Moreau & Fils

Siden 1814 har J. Moreau & Fils jobbet med å frembringe det aller beste Chardonnay druen kan by på. Historien startet da tønnemakeren Jean Joseph-Moreau giftet seg med datteren til en lokal vinprodusent og arvet det eldste vinhuset i Chablis. Med sin lidenskap for vin og tradisjoner, ble Jean Joseph-Moreau en av de viktigste vinprodusentene i området.

Gjennom sønnen Alexandres giftemål med Mademoiselle Rioette, hvis far var en stor landeier, vokste vingården i størrelse. Og opp gjennom årene har en rekke vinbønder blitt tilknyttet J. Moreau & Fils. I dag kan de hente druer fra circa 200 hektar, og de jobber tett med bøndene for å sikre kvaliteten i alle deler av produksjonen.

J. Moreaus vinmaker Lucie Depuydt kommer fra Chablis. Hun har studert kjemi, hun har en imponerende kunnskap om jordsmonnet, og hun tilbringer mye tid i vinmarkene. Hennes filosofi som vinmaker er tydelig:

«Mitt mål er å beholde det aromatiske potensialet i druen, og å bringe frem uttrykket og karakteristikken til terroiret…»

Lucie Depuydt ønsker ikke at vinene skal gjemmes bort bak eik, og de fleste vinene lagres på ståltank. Resultatet er rene, syrefriske og klassiske viner.

Foto av vinmaker Lucie Depuydt

Siden 1997 har J. Moreau & Fils vært en del av Boisset som inngår i «La Famille des Grands Vins».

Chablis-appellasjonen dekker 5.000 hektar over et område på 19 kommuner og er delt inn i følgende appellasjoner: Petit Chablis, Chablis, Chablis Premier Cru og Chablis Grand Cru.

Last ned PDF