Produsent

Jean-Claude Boisset

Opprinnelse, renhet og eleganse

Jean-Claude Boisset etablerte seg i hjertet av Burgund i 1961. Da startet han med vinhandel sammen med sin kone Claudine. Vinen kjøpte de fra naboer og barndomsvenner, tappet den under egen etikett, og solgte i nærområdet, til familie og venner. Gradvis vokste omfanget, og etter 3 år kjøpte de sin første vinmark, Les Evocelles i Gevrey-Chambertin. Denne parsellen er fortsatt en del av familieeiendommen. I dag er Jean-Claude Boisset en av de ledende produsentene i området.

Det er tre ord som kjennetegner vinene fra Jean-Claude Boisset: Opprinnelse, renhet og eleganse. Det jobbes etter biodynamiske prinsipper og vinene deres skal vise terroir, ren frukt og ha en elegant stil. Gregory Patriat har vært vinmaker hos Jean-Claude Boisset siden 2002, og sammen med Laure Guilloteau utvikler de vinene som oppnår mer og mer annerkjennelse for hvert år.

Det er i dag Jean-Claude’s to barn, Jean-Charles og Nathalie som styrer skuta videre. Født og oppvokst som der er i vinens verden, fører de familietradisjonene videre. Jean-Charles har en periode bodd i USA og etablert Boisset der. Han har høstet stor anerkjennelse for sitt arbeid. i 1999 flyttet han hjem til Frankrike, hvor han tok over ansvaret for familiebedriften sammen med sin søster. Far, Jean-Claude, er fortsatt aktivt med og de tre jobber tett sammen.

JC Boiseet foto av Nathalie og Jean-Charles Boisset

Eiendommen er et tidligere nonnekloster, og en behagelig stillhet og ro preger stedet. Da det ble behov for bedre plass, besluttet man i 2014 å reise et nytt bygg, inspirer av klosteret til Les Ursulines nonnene.

Jean-Claude Boisset har i de senere årganger gått over til spontangjæring av vinene sine. I tillegg har de gått til innkjøp av en rekke 500 liters fat, da de ønsker mindre fatpreg på vinene sine og mer terroir. De bruker kun en liten del nye fat på de store vinene sine, de som har konsentrasjon til å klare det!

Jean-Claude Boisset er, som navnet tilsier, en del av Boisset – «La Famille des Grands Vins».

Last ned PDF