Produsent

Bouchard Aîné & Fils

Over 250 år med lidenskap og kunnskap

Bouchard Aîné & Fils ble etablert i 1750, da Joseph Bouchard startet som vinmaker og vinhandler i Burgund. Hans far hadde drevet vinhandel i tillegg til annen virksomhet, men det var Joseph som plasserte Bouchard-familien trygt på kartet i Côte d’Or. Joseph Bouchard jobbet tett og godt med de lokale bøndene, og utviklet sin signatur på vinene som fortsatt kjennetegner huset i dag; perfeksjonisme, autentisk stil og kvalitet.

For Bouchard er innsatsen som blir lagt ned i vinmarkene fundamentalt viktig for å holde den jevne, høye kvaliteten på vinene de lager. En god vin krever gode råvarer. Utbyttet skal holdes på et minimum og druene skal være sunne og friske. De jobber i stor grad etter økologiske prinsipper, men ønsker å ha friheten til å gripe inn ved behov. Deres fokus er å få sunne og modne druer under innhøstingen. I tillegg til å eie egne vinmarker har de et samarbeid med 30 bønder hvor de enten leier vinmarkene eller kjøper druene. Druene blir høstet i kurver med maks 20 kg og sortert for hånd umiddelbart etter ankomst til vineriet.

Selve vinifikasjonen er en tålmodig prosess. Bouchard Aîné & Fils benytter kald maserasjon på all vin. De gjærer på lav temperatur og over en lengre periode, ofte mer enn 20 dager på de røde vinene, og de bruker store fat i gjæringsprosessen, 1500 l til 6000 l. Under lagringen benyttes hovedsakelig brukte fat, og det er nøye utvalgte fat fra Allier, Vosges og Nièvre. De ønsker å få frem fruktigheten i vinene og særegenheten fra vinmarkene sine.

Vin fra Bouchard Aîné & Fils skal alltid gi deg mer enn du forventer. De har sin ”husstil” og uansett appellasjon får du alltid elegante viner, konsentrerte, men uten å bli aggressive. Klassiske Burgundere skal være lagringsdyktige og hos Bouchard får du alltid en syrestruktur som gir vin med et herlig potensial for å lagres. De skal vise frem potensialet i druene, vinmarkene og i hver enkelt årgang.

Bouchard Ainé & Fils en del av Boisset – «La Famille des Grands Vins».

Last ned PDF