Produsent

Trinity Hill

Trinity Hill anses som en av de aller beste produsentene av syrah på New Zealand. De holder til i Gilmblett Gravels distriktet i Hawke’s Bay, hvor de har tre vinmarker. Totalt består Gimblett Gravels av 800 hektar. Her finner man et utmerket klima for vindyrking og et jordsmonn som består av mye grus fra elven Ngaruroro.

Trinity Hill startet opp i 1993 og lagde sin første årgang i 1997. Tro mot sine røtter, lager de matvennlige viner på de klassiske druetypene som Hawke’s Bay har blitt kjent for, hvilket er syrah, chardonnay, merlot og cabernet sauvignon. I tillegg dyrker de flere varianter som området er mindre kjent for, slik som pinot noir, pinot gris og sauvignon blanc. De lager også noen viner basert på marsanne, rousanne, viognier, tempranillo, touriga nacional og touriga francesa.

Ypperlige vinmarker, kombinert med meget gode vinmakere, gjør Trinity Hill i stand til å produsere noen av de flotteste vinene fra denne delen av verden. Deres filosofi fokuserer på kvalitet fremfor kvantitet, med kontrollert avkastning, flott aromaprofil og elegant stil. De produserer særegne viner som gjenspeiler kvaliteten i hver vinmark.

Klimaet i Hawke’s Bay er preget av mye sol, maritim påvirkning og temperaturer et sted mellom det man finner i Burgund og Bordeaux. Det er varme sommerdager og lang vekstsesong. Fjellområder i nærheten beskytter mot vind, men frost kan forekomme noen steder.

Vinmarkene langs kysten, har lite regn, og en varm, tørr vind som passer veldig godt for røde druer som gir fyldige viner. Vinmarkene lenger inn fra kysten, har kjøligere temperatur og ligger beskyttet av fjell, og passer bedre til hvite druer og røde druer som pinot noir.

Last ned PDF