Produsent

Marqués de Griñón

Alliance Wine i England er et selskap som samarbeider med en rekke vinprodusenter med kreative prosjekter. De er drevet av to Master of Wines, Fergal Tynan og Giles Cooke som i dag produserer vin i 3 kontinenter (Europa, Australia og Sør Amerika) og selger vin i 4 kontinenter. Deres nysjerrighet, kombinert med en lidenskap for viner med personlighet, kvalitet og en dose humor er grunnmuren i deres prosjekter.

Når de reiser rundt på leten etter kvalitetsviner som de importerer til det Britiske markedet møter de mange produsenter som de ser noe ekstra i. For at de skal starte et samarbeide må produsentene ha et godt druemateriale, være seriøse og innovative, samt at de må ha samme tankesettet som Fergal og Giles.

Flere og flere blir entusiastiske rundt den nye spanske vinrevolusjonen, men det er få som har den samme ekspertisen og entusiasmen som Alliance Wine. De har faktisk gått så langt at de har bygget sin egen vingård i Navarra hvor de produserer noen av prosjektene sine og tapper alle. Ved å jobbe tett med produsenter over hele Spania, produserer de distinkte viner, med fokus på lokale, tradisjonelle druesorter som skal reflektere opprinnelsen til hver enkelt vin.

Mas Buscados er et prosjekt hvor de samarbeider med 3 vinmakere i La Mancha. De her her tilgang på vinmarker med gamle frittvokste vinstokker med Tempranillo, Petit Verdot og Macabeo. De har laget en kreativ historie om de tre vinmakerne som er ettersøkt for å produsere druer med kriminelt god fruktighet og konsentrasjon i tillegg til å minimere utbytte. De lar ingenting stå i veien for å få best mulig kvalietet. Mas Buscados betyr de ”mest ettersøkte”.

Last ned PDF