Produsent

Bodega Enate

Bodage Enate ble etablert i 1991 med et mål om å lage de beste vinene i DO Somontano i regionen Aragon nordøst i Spania. Et ambisiøst prosjekt hvor de bygde en moderne vingård, med det nyeste utstyret innenfor vinifikasjon, samtidig som de skal respektere de gamle tradisjonene området har med vinproduksjon.

Vingården fikk navn etter den lille pittoreske landsbyen Enate, beliggende langs elven Cinca i hjertet av Somontano, hvor du også finner vinmarkene deres. Den første årgangen som ble produsert var 1992.

Bodega Enate er en stor produsent som eier rundt 400 ha med vinmark og de bruker kun druer fra egne marker. Somontano er kjent for å benytte en stor del internasjonale druesorter, og klima og jordsmonn er nær perfekt for druer som Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah og Chardonnay. Enate dyrker alle disse i tillegg til den lokale Tempranillo og den aromatiske Gewürstraminer, som er mer kjent fra Alsace.

Klimaet i Somontano er varmt, men det er store forskjeller mellom dag- og nattemperatur, så druene får en lang modning hvor aroma, syre og tanniner får utvikle seg. Det er lite regn i området, men nærheten til Pyreneene gir friskt vann fra den smeltende snøen, så det er grønt og frodig. Jordsmonnet består av sandholdig leire som holder på fuktigheten i jorden.

Enate har fra oppstarten vært linket til kunst og har samarbeidet med flere anerkjente kunstnere, både med etiketter og utstillinger på vingården.

Last ned PDF