Produsent

Weingut Weltner

Paul Weltner, født i 1975, tok over som vinmaker etter faren sin i 2000 og har fra første årgang laget vin i toppklasse i Franken. Her har han 8 ha med vinmark, med hovedfokus på Sylvaner og Riesling. Jordsmonnet her har et høyt innhold av kalk og gips, og Paul utnytter denne karakteren ved å lage kompleks og dynamisk vin med et langt liv foran seg.

I Rödelsee hvor de holder til, finner du noen av de beste vinmarkene i Franken, med Hoheleite som den ypperste! Paul jobber hardt for å få frem den mineralske stilen fra jordsmonnet. Han sier selv han må jobbe presist i vinmarken og høste på riktig tidspunkt. Han ønsker ikke overmodne druer da det gir den eksotiske stilen som kan «produseres overalt» – dette ønsker han å unngå.

«Ønsker man en kurv med tropisk frukt kan man kjøpe en kurv med tropisk frukt» – Sitat Paul Weltner

Weltner lager viner som er noe reduktive i begynnelsen, som trenger et par år på å åpne seg og som understreker dets lokale terroir med en elegant, frisk og mineralsk stil.

I kjelleren presses druene nennsomt og han har normalt skallmasserasjon i 2 til 8 timer, avhengig av hvilken vin det er. All vinen hans spontangjæres.

For å lage vin i verdensklasse er Paul avhengig av en sunn jord og friske vinstokker. Han har en stor andel gamle vinstokker med Sylvaner. Han er ekstremt engasjert, og gleden han har av å jobbe i vinmarkene gir en garanti for autentisk kvalitetsvin.

Last ned PDF