Produsent

Weingut Bernhard Koch

Vinproduksjon har vært en viktig del av Koch-familien siden starten av 17-hundretallet. Gården slik den fremstår i dag var det derimot Johan Adam Koch som anla i 1911. I dag er det Bernhard og Christine, samt Alexander og Konstantin som utgjør henholdsvis fjerde- og femtegenerasjon til å jobbe på vingården.

Bernhard tok over driften i svært tidlig alder i 1970. Som 14-åring fikk han ansvaret for de 4 hektarene med drueplanter som produserte ca.  40.000 flasker i året. I dag kultiveres 50 hektar vinmark som produserer nærmere 500.000 flasker. Produksjonen av musserende vin startet i 1982, noe som gjorde dem til en av de første i området til å produsere denne typen vin.

I dag utgjør Riesling ca. 25% av den dyrkede marken familien rår over. Med endringer i klima og godt egnet jordsmonn, har man også sett en økning i bruken av Burgund-druene. Hele 21% av totalarealet er dyrket med Pinot Noir, mens Pinot Blanc og Pinot Gris har 15% hver, samt 10% Chardonnay.

Det er et tydelig fokus på arbeid i markene for å oppnå høyest mulig kvalitet på druene. Det arbeides manuelt kontinuerlig hele året, og det etter bærekraftige prinsipper. De har vært Fair’N Green-sertifiserte i 4 år – en sertifisering som stiller strenge krav til hele produksjonsprosessen når det kommer til alt fra hvordan behandle naturen, til håndteringen av ansatte.

Last ned PDF