Produsent

Hunter's Wines

Hunter’s Wines var en av de første små familieeide vingårdene i Marlborough. Ernie Hunter kom fra Irland og grunnla sin første vingård i 1979. Da var vindyrking i sin spede barndom i området og Ernie var en av de første som plantet sauvignon blanc. I 1980 møtte han sin fremtidige kone Jane, også hun en vinbonde. Hun vokste opp i Sør-Australia og kom til New Zealand hvor hun begynte å jobbe hos Ernie. I 1986 ble vinverdenen overrasket da Hunter’s fatlagrede sauvignon blanc ble kåret til den beste vinen under en vinmesse i London. Det var første gang en vin fra New Zealand fikk den slags anerkjennelse. Ernie og Jane giftet seg i 1984 og da Ernie døde i en bilulykke i 1987, overtok Jane ansvaret for vingårdens produksjon.

På 1990-tallet ble Marlborough stadig mer kjent som en vindestinasjon og Hunter’s eksportmarked vokste. I 1993 ble Jane tildelt Order of the British Empire, en orden tildelt personer som har gjort spesielt fortjenstfulle bidrag innen sitt felt.

I dag er fortsatt Hunter’s Wines helt familieeid og i høy grad en familieaffære. Janes svoger Mac – Janes søster Libbys ektemann, er i dag daglig leder for eiendommen, og Libby og Macs sønn James er hovedvinmakeren. James, som ble født i Australia, trente både i New Zealand og i utlandet før han tok over ansvaret for vinproduksjon på familiegården. Sønnen Edward har etter å ha tatt en handelsutdanning vært assisterende daglig leder siden 2015.

Hunter’s dyrker en rekke druer og lager et bredt utvalg av viner; fra de unge, fruktige vinene som er ment å drikkes unge, til de mer komplekse, aldrende vinene som kan utvikle seg fantastisk med tiden i kjelleren.

De har stort fokus på bærekraft vinproduksjon og gjenbruk av ressurser. Druemost blir gjenbrukt som gjødsel og i vinmarken gjenbrukes vann fra produksjonen i kjelleren. Flere av vinmarkene deres er økologisk sertifisert. På stille viner bruker Hunter’s 390 grams flasker med 40% resirkulert glass og målet er å øke dette til 70% i nær fremtid. De er sertifisert medlem av Sustainable Winegrowers of New Zealand.

På det norske markedet er Hunter’s foreløpig representert med Offshoot Pet Nat basert på Sauvignon Blanc.

Last ned PDF