Produsent

Bodegas Chaves

Bodegas Chaves holder til i Rías Baixas. Produsentens historie går tilbake til 1940 årene når Cándido og Sabina, besteforeldrene til dagens vinmaker, startet produksjon av rødvin. Det startet i små skala til bruk på deres egen taverna, men grunnet høy popularitet, etablerte de i 1955 Bodegas Chaves og begynte å selge rødvinen sin til andre tavernaer i Galicia.

I 1969 viste Cándidos grandonkel frem sin lille vinmark med Albariño druer. Cándido ble begeistret og fikk en stikling som han dyrket i sin vinmark Fornos. Derfra vokste produksjonen og sammen med sine 4 barn kjøpte han mer vinmark og økte plantingen av Albariño. Vinmarkene ligger i en ås nær Atlanter havet og egner seg svært godt for denne druen og gir den friskhet og mineralitet.

Chaves var den første Albariño produsenten under Rías Baixas appelasjonen som ble opprettet i 1988. Allerede året etter vant vinen Castel de Fornos sin første internasjonale pris i International Wine Tasting Intervin 90.

Gjennom 1990-tallet og tidlig 2000-tallet økte Chaves sitt salg både nasjonalt og internasjonalt. I dag lager produsenten også musserende vin, samt viner basert på druene Godello og Mencía.

Hovedfokus er fortsatt på Albariño som dyrkes i vinmarkene Os Pombos og Fornos. Disse ligger begge i terrasserte åssider som vender mot sør. Os Pombos vender mot havet, mens Fornos vender mot elven Umia. Her er det optimale solforhold med god lufting, som betyr sunne og modne druer. Jordsmonnet består av granitt sand og leire som sikret gode vannforhold.

Bodegas Chaves er i dag drevet av 2. og 3. generasjon. Fra denne produsenten har NBG vinen Castel de Fornos Albariño som er produsentens flaggskip.

Last ned PDF