Produsent

Domaine Fernand Girard

Domaine Fernand Girard er en liten familiegård, drevet av Fernand og Monique, sammen med sønnen Alain, som nå tar over mer og mer. Familiene på begge sider har drevet med vin i generasjoner i den lille landsbyen Chaudoux, som ligger et par km nordvest for sentrum av Sancerre. Her har de 12 ha med vinmark hvor de produserer noe under egen etikett og selger noe til lokale negocianter.

De har 12 hektar med vinmark som er fordelt på noen mindre vinmarker. Den mest kjente er i La Garenne, der de har 2,5 hektar. Det er en bratt østvendt vinmark med skrint, kalkholdig jordsmonn og gamle vinstokker som gir en fantastisk mineralitet til deres Sancerre.

Sammenliknet med andre vitikulturelle områder i Frankrike, er Sancerre det området hvor produsentene stiller høyest krav til renslighet og orden. Det er sannsynligvis en konsekvens av deres lange tradisjon med den lokale geitosten, som veldig mange av produsentene selv har produsert og produserer, hvor hygiene er ekstremt viktig!

Familien Girard er en tradisjonell produsent med en upåklagelig moderne kjeller. Her har de pneumatisk presse, nye temperaturkontrollerte ståltanker og modningskjeller med fat og flasker i perfekt temperatur og fuktighet. Deres Sancerre er en perfekt balanse mellom tradisjonell vitikultur og moderne vinifikasjon. De bruker minimale mengder ugressmiddel i vinmarken og tilsetter ikke gjær til vinen. All deres vin er spontanfermentert.

Sancerre’en fra Domaine Fernand Girard har alt du forventer og ønsker deg av en Sancerre; aromatisk, livlig og frisk med en kompleks mineralitet.

Last ned PDF