Produsent

Alvaro Palacios

Hvis det er noen som har vært «Det nye Spanias» ansikt utad, er det Alvarao Palacios.

Alvaro er født inn i en vinfamilie, og hans far, José Palacios Remondo, startet vingården Palacios Remondo i Rioja Oriental i 1945. Som ung mann reiste Alvaro til Bordeaux for å ta sin ønologi-utdannelse, og etter endt studie jobbet han under legenden Jean-Pierre Moueix hos Chateau Petrus i Pomerol i to år.

Istedenfor å vende hjem til en trygg jobb i familiebedriften i Rioja, vendte Alvaro blikket mot den gamle, men glemte, storheten Priorat. I 1990 kjøpte han vinmarken Finca Dofi og i 1993 utvidet han med «kronjuvelen» i Priorat, L`Ermita. Vinmarken L`Ermita er en bratt og veldrenert vinmark på skiferjordsmonn. Garnachavinstokkene er plantet mellom 1900 og 1940, og Alvaro uttaler at «Garnacha er den eneste druen som kan omskape hett og tørt klima til leskende og saftig vin». L`Ermita er en av de virkelig store «ikonvinene» fra Priorat, og både Finca Dofi og L`Ermita er dyrket biodynamisk og tappet ufiltrert.

I 1999 startet Alavaro Palacios et nytt kapittel – denne gangen i Spanias nord-vestlige hjørne, Bierzo. Alvaros nevø, Ricardo Perez Palacios, var ferdig med sin ønologutdannelse i Frankrike, og vendte hjem til Spania. Alvaro og Ricardo slo seg sammen og dannet vinhuset Descendientes de J. Palacios – en hyllest til Alvaros avdøde far, José. I det lille, men bratte, området Corullón i Bierzo dyrker Alvaro og Ricardo druen Mencia. De eier i dag totalt 45 hektar fordelt på 220 forskjellige parseller.

Alvaro Palacios styrer i dag også familiens vingård i Rioja Oriental, Palacios Remondo. Som den fanebæreren han er, når det kommer til å blande gamle tradisjoner med innovativ nytenkning, har han omplantet mye av familiens vinmarker fra Tempranillo til Garnacha. Tradisjonelt var Garnacha den dominerende druen i Rioja, men behov for større avkastninger og økonomisk vekst dreide vinbøndene over mot Tempranillo-dominerte viner. Alvaro mener at viner laget på Garnacha har en helt annen finesse og kompleksitet, og at dette gjenspeiler hva Rioja en gang var. Hans filosofi om naturlig produksjonen, og moderat fatbruk, resulterer i en helt unik og elegant vinstil i Rioja.

Last ned PDF