Drueskolen del 1 - CHARDONNAYMed Bentine og Anders

Når du jobber i vinbransjen og blir spurt hvilken hvitvinsdrue du liker best svarer nesten alle Riesling, men jeg DIGGER Chardonnay!

Fun Facts om Chardonnay druen:

  • Chardonnay er den mest plantede druen i hele verden
  • Navnet kommer fra byen Chardonnay som ligger i området Macon i Burgund. Burgund regnes derfor som opprinnelsen til druen.
  • Står det Chablis på en etikett, er vinen alltid laget på 100% Chardonnay
  • Ser du «Blanc de Blanc» på en Champagne etikett, drikker du stort sett alltid 100% Chardonnay
  • Chardonnay ble i 2002 et populært jentenavn etter en av karakterene i serien «Footballer’s Wife».
VÅRE ANBEFALTE CHARDONNAY VINER:Bouchard Saint-AubinRyder Estate Chardonnay

Dette er druen som kan fremstå klassisk og ren, eller fet og eiket. Den kan vise tropiske toner, vanilje eller smør og nøtter. Det er druen som står bak kjente viner som Chablis, Chassagne-Montrachet og Meursault, men det er også druen som er enten er blandet eller alene i en Champagne, Cremant eller Franciacorta og som ellers står med stor skrift på hvitviner fra hele verden.

Så hvorfor DIGGER jeg denne druen? Jo, fordi det er en vin fylt med kraft, mye smak og fylde. Aller best liker jeg enkeltvinmarkene i Burgund som Saint-Aubin eller Meursault, eller kanskje en enkeltvinmark fra California. Vinen skal være litt temperert, gjerne 14-16 grader og serveres i store gode glass så vinen kan vokse. DA snakker vi kosevin og ingen Riesling i verden er i nærheten! 😉 – Anders

Last ned PDF