Produsent

Weingut Dorli Muhr

Weingut Dorli Muhr har sitt navn fra eieren og vinmakeren Dorli. Hun begynte med vinproduksjon i Spitzerberg i 2002, men familiens vinhistorie strekker seg helt tilbake til 1918 da Dorli sin bestemor Katarina, fikk en liten vinmark i bryllupsgave hvor en liten mengde vin ble laget og konsumert blant venner. Denne vinmarken ble liggende brakk etter som vinstokkene gradvis døde.

Barnebarnet Dorli begynte å interessere seg for vin under studietiden og hun startet et markedsføring- og PR-byrå for vin og gourmetmat. Etter å ha jobbet tett med mange vinprodusenter i et tiår, begynte hun vinproduksjon på den gamle vinmarken som hadde tilhørt bestemoren. Hun startet opp samme med sin eksmann Dirk van der Niepoort og de kjøpte stadig flere vinmarker og utvidet sin produksjon. Det meste av markene er dyrket med Blaufränkisch.

Ti år etter de skilte lag, tok Dorli over hele produksjonen og skiftet navn fra Weingut Muhr-van der Niepoort til Weingut Dorli Muhr. I dag produserer hun 9 forskjellige viner fra Spitzerberg området. Det ligger mellom alpene og fjellkjeden Karpatene på 300 meters høyde nær grensen til Ungarn og Slovakia. Her er det mye vind, store temperaturforskjeller mellom sommer og vinter, samt mellom dag og natt. Jordsmonnet består stort sett av kalkstein. Området er delt inn i 9 mindre områder med unike karakteristikker hvilket gir seg utslag i aromaforskjeller i vinene. De klimatiske forholdene i de øvre og nedre delene av vinmarkene er svært forskjellige. De nedre holder mer på fuktigheten mens de øvre er tørrere og mer utfordrende å dyrke druer i. Dorli høster derfor druene fra de øvre og de nedre delene separat.

På grunn av høye temperaturer og lite nedbør er vinproduksjonen her utfordrende. Det er spesielt viktig at druene ikke blir for modne og de høstes derfor så fort tanninene er modne. Druer som eventuelt er overmodne eller uttørket sorteres ut. Totalt høstes omkring 3000 kg per hektar.

Weingut Dorli Muhr ble økologisk sertifisert i 2018.

Last ned PDF