Produsent

Vignobles Vauthier

Vauthier-familien eier fem slott i Saint-Emilion i Bordeaux; Château Simard, Château Fonbel, Château Moulin Saint-Georges, Château La Clotte og Château Ausone. Sistnevnte er ett av fire slott som er klassifisert som Premier Grand Cru Classé A i St.-Emilion.

Vignobles Vauthier-Mazière leverer vin fra slottet Château Simard, som har historie tilbake til 1700-tallet. Navnet kommer fra den originale innehaveren, familien Simard. På 1920-tallet ble slottet solgt til familien Maziere. Da Claude Mazière døde i 2008, var det hans nevø og dagens eier, Alain Vauthier, som overtok Château Simard. Château Simard ble klassifisert som Grand Cru i 2006, men det var først i 2008, da Alain tok over, at de begynte å bruke klassifiseringen.

Eiendommen består av 40 ha med vinmark, beplantet med ca 80% Merlot og 20% Cabernet Franc. Vinstokkene har en alder på mellom 20 og 50 år, hvor de eldste vinstokkene har en beplantningstetthet på 5.500 vinstokker per ha, og de yngste vinstokkene har en tetthet på 12.600 stokker per ha. Jordsmonnet består av sandholdig leire med noe grus. Det er et dypt vannspeil under og de gamle vinstokkene trekker seg langt ned i jorden.

På Château Simard er Thierry Lezin vinmaker, og han står for elegante og raffinerte viner som viser tydelig jordsmonnskarakter. De lager kun én vin på slottet, og fremstillingen er klassisk og tradisjonell. De har ingen eikefat og bruker utelukkende gamle sementtanker, både for gjæringen og modningen. De gjærer mosten på lav temperatur og har en forlenget periode med skallmaserasjon. Videre modner de vinen i 12 måneder på sementtankene før de tapper på flaske. De tar vare på eldre årganger som legges ut for salg etter en del år, så de har en imponerende samling av eldre vin i kjelleren!

Château Simard er kjent for å lage vin av høyeste kvalitet og har bygget et renommé for å levere denne gode kvaliteten til en eksepsjonelt god pris.

I tillegg til Château Simard, har familien Vautier ytterligere fire slott. Alain Vauthier jobber sammen med datteren Pauline. Hun er en verdenskjent vinmaker, som jobber sammen med andre dyktige vinmakere på de ulike slottene, deriblant Château Ausone.

Château Ausone er et av de aller høyest rangerte slottene i Bordeaux. Slottet har en lang historie, og det ligger på ruiner etter romerske bygninger hvor den kjente poeten Ausonius bodde. Det har blitt produsert vin på Château Ausone i fire århundrer under navnet som hedrer poeten.

Mens de fleste slott i Bordeaux bytter eier regelmessig, har Château Ausone vært i samme familie i flere hundre år. Allerede på slutten av det 17. århundre tok Dubois Challon-Vauthier over, og Alain og Pauline er direkte arvinger av eiendommen.

Under ledelse av Alain Vauthier ble kvaliteten betydelig hevet. Utbyttet ble redusert, og produksjonen ligger i dag rundt halvparten av det som ble praktisert tidligere. Slik har slottet entret toppen av Bordeaux.

Eidendommen består av 7 ha med vinmark som er beplantet med 55 % Cabernet Franc og 45 % Merlot. Snittalderen på vinstokkene er over 50 år, og de eldste parsellene med Cabernet Franc er mer enn 100 år gamle.

Ta gjerne kontakt med Tommy Hansen hos oss om du ønsker mer informasjon om Ausone og deres produkter.

Rett nedenfor Château Ausone, finner vi Château Moulin Saint-Georges, som har vært i familien Vauthiers eie siden 1921. Det er en liten eiendom på 7 ha, som i dag er plantet med 80 % Merlot og 20 % Cabernet Franc.

Ettersom Alain Vauthier har hatt suksess med Petit Verdot på et annet slott han eiere, Château Fonbel, har dette også vært plantet på Château Moulin Saint- Georges. Da resultatet ikke svarte til Vauthiers ønsker og ambisjoner, blant annet fordi jordsmonn og modning ikke ble riktig, ble det er erstattet med Merlot og Cabernet Franc.

Når det gjelder Château Fonbel, er dette et slott med en lang historie. Dyrking av druer for vinproduksjon kan dateres helt tilbake til romerne. Den moderne æra for Château Fonbel startet i 1971, da Alain Vauthier kjøpte slottet og dets 16 ha med vinmark. Vinmarkene består av 70 % Merlot, 20 % Cabernet Sauvignon, 7 % Petit Verdot og 3 % Carmenere.

Denne eiendommen har den høyeste andelen Carmenere på Bordeaux’s østside. Når de i tillegg har såpass høy andel Petit Verdot, gir dette en unik stil til vinen.

Foto av La Clotte

Château La Clotte er et av de eldste slottene på østsiden av Bordeaux. Det har vært dyrket vinmark her siden 1500-tallet.

Familien Vauthier kjøpte Château La Clotte i 2014. Slottet ligger rett ved landsbyen Saint-Emilion og er en av de nærmeste naboene til Château Ausone. Det er 4 ha med plantet vinmark tilhørende slottet, hvorav 80 % Merlot, 15 % Cabernet Franc og 5% Cabernet Sauvignon. Vinmarken ligger på Saint-Emilion platået og har en av de høyeste beliggenhetene i appelasjonen.

Våre viner fra denne produsenten

Last ned PDF