Produsent

Vignobles Richard & Fils

Vignobles Richard & Fils er eid og drevet av Julien Richard og hans kone Elodie etter at de tok over fra Juliens mor, Fanny i 2012. Det var hans bestefar, Angelo Nicoletti som kjøpte eiendommen med to slott i 1956. Elodie kommer også fra en familie i vinverden og sammen med sin bror Marc Milhade, eier de Samazeuilh et Cie som er et negociantfirma, i tillegg til slottene Ch. Recougne og Ch. Boutisse.

Julien og Elodie eier i dag to slott som ligger på hver sin side av kommunegrensen mellom Montagne Saint-Emilion og Puisseguin Saint-Emilion. I disse satelittkommunene til det annerkjente Saint-Emilion lages det vin som med den globale oppvarmingen blir mer og mer lik stilen de lagde i Saint-Emilion før i tiden.

De har 15 ha med vinmark i Montagne Saint-Emilion på slottet Ch. Tour Bayard og 10 ha med vinmark i Puisseguin Saint-Emilion på slottet Ch. Pontet Bayard. De har på begge eiendommene konvertert til økologisk dyrking med stor respekt for naturen og en klar formening om at respekt for det biologiske mangfoldet gir sunnere og bedre druer, som igjen gir bedre kvalitet på vinen.

I tillegg er Julien opptatt av å lage klassisk vin med et tydelig terroirpreg. Han har gått til innkjøp av en stor del større fat, 500-liters Tonneaux, som gir mindre fatpreg på vinene deres og viser tydeligere frem jordsmonskarakteren og stedstypisiteten. Vinstokkene har en gjennomsnittsalder på 45 år og vinstokkene vokser seg godt ned i marken som består av leire med en stor andel kalkstein.

Last ned PDF