Produsent

Viberti Giovanni

Viberti Giovanni – familie, mat og vin

På begynnelsen av 1900-tallet kjøpte Cavalier Antonio Viberti vertshuset «Buon Padre» med tilhørede vinmark i byen Vergne i Barolo.  I 1923 begynte han å produsere vin i kjelleren av Buon Padre på druene Dolcetto, Barbera og Nebbiolo. I begynnelsen var produksjonen svært liten og hovedsakelig kun for gjestene som besøkte vertshuset. Med tiden har de nye generasjonene i Viberti-familien tatt steget videre og gjort disse flotte vinene tilgjengelig for markedet.

I 1967 tok Antonios andre sønn Giovanni, og hans kone Maria, over vertshuset og vinproduksjonen. Buon Padre blir kjent for det hyggelige og engasjerte vertskapet som serverer høy kvalitet på både mat og vin.

Deres eldste sønn Gianluca ble uteksaminert fra The Enological School of Alba i 1989 og begynte da å fokusere på Baroloer fra enkeltvinmarker og å innføre nye vinifikasjonsteknikker for Viberti. Giovannis tredje sønn Claudio kom inn i bedriften i 2004 etter å ha blitt uteksaminert fra samme skole som sin bror Gianluca.

I 2008 startet Gianluca sitt eget vinselskap, CasinaBric 460, mens Claudio fortsatte å spesialisere seg innenfor appelasjonene Barolo og Barbera d’Alba. Claudio er i tillegg direkte involvert i produksjonen og den videre utviklingen av selskapet.

Nå er produksjonen rundt 120 000 flasker i året, med et ungt og motivert team som driver Viberti Giovanni videre mot nye mål.

Last ned PDF