The Nectar

The Nectar ble grunnlagt i 2006 av Jan Broekmans og Mario Groteklaes i 2006. De er den største uavhengige drikkevare-importøren i Belgia. De gjenskapte Erasmus Bond i 2015 for å forsyne markedet med bedre Tonic.

Erasmus Bond er litt av et mysterium for mange. Selv om han var den første som patenterte TONIC i 1858, hadde kinin allerede vært populært i 100 år.

Det var de spanske erobrerne som oppdaget at de innfødte i Peru brukte barken fra kinabark til å kurere forskjellige «febersykdommer». Kinin ble deretter veldig populær mot malaria i Europa.

Britiske soldater som var plassert i forskjellige britiske kolonier blandet pulveret med sukker og vann. Tilsetningen gjorde at det daglige bitterstoffinntaket ble litt mer behagelig. En dæsj med gin hjalp også. Dette «tonic vannet» var hjemmelaget, men i 1858 patenterte Erasmus Bond «kullsyreholdig tonic væske». Han var den første til å blande kinin med forskjellige tilsetningstoffer. Tonic var født.

Over tid har innholdet av kinin blitt drastisk redusert. Dagsbehovet for medisinsk effekt av kinin er 1000-2000 mg. Dagens tonic inneholder ca. 15 mg pr. liter.

 

Last ned PDF