Produsent

Solar das Bouças

Solar das Bouças er en praktfull gård som er omkranset av vinmarker. Eiendommen ligger nord i Portugal og er på 34 hektar, hvorav 25 hektar er beplantet med vinstokker. 22,5 ha med Loureiro og 2,5 ha med Alvarinho. De bruker utelukkende druer fra egne vinmarker. Jordsmonnet er hovedsakelig granitt som gir en fin syre til vinen, og klimaet er påvirket av Atlanterhavet. Temperaturen er mild året gjennom og det er forholdsvis høy luftfuktighet.

Historien om Solar das Bouças går mer enn 150 år tilbake. Vingården ble tidlig sett på som en av de kvalitativt beste produsentene av Vinho Verde, men så ble gården drevet dårlig i mer enn 50 år. Det var først når Albano Castro Sousa kjøpte gården, at kvaliteten tok seg opp igjen. Han solgte deretter videre til familien Van Zeller i 1993, og det er brødrene Fernando og Alvaro som står bak driften i dag. Fernando administrerer og Alvaro er vinmaker.

Vinho Verde skal være friske, fruktige viner. Druene høstes forholdsvis tidlig, rundt midten av september, litt avhengig av årgangen. De bruker kun ståltanker, og både gjæring og modning skjer på lave temperaturer, under 20 grader. Deres Loureiro har naturlig litt co2, som gir en ekstra friskhet til vinen.

Navnet Solar das Bouças kommer fra Solar (hovedhuset) som ligger midt på eiendommen, med trær (bouças) rundt hele. Den ligger 15 km fra Braga og 800 meter fra elven Cávado. Van Zeller familien har de senere årene investert mye i produksjonsanlegget og eiendommen. De har plantet 2,5 ha med Alvarinho, med første årgang 2014.

Last ned PDF