Produsent

Santa Sofia

En vårdag i 1996 dukket Patrizia Begnoni opp på vårt kontor i Norge. Hun fortalte med stor innlevelse om sin far og hans familie, og hvordan de produserte Amarone, Valpolicella og Soave. Siden den vårdagen, har familien Begnoni stått oss nær.

Azienda Agricola Santa Sofia er et lite og kvalitetsbevisst vinfirma. Vinproduksjonen kom i gang allerede i 1811, mens Giancarlo Begnoni kom inn på eiersiden i 1967 og ledet selskapet i mange år. I dag er Giancarlo fortsatt sjef i kjelleren, men har overlatt stadig mer til sin sønn Luciano.

Azienda Agricola Santa Sofia og familien Begnoni holder til på historisk grunn i landsbyen Pedemonte, midt i det klassiske Valpolicella Classico-området. Kjellerne ligger vegg i vegg med majestetiske Villa Serego, bedre kjent som Santa Sofia-slottet, et praktbygg som ble påbegynt allerede i 1560. Det var adelsmannen Marcantonio Serego som engasjerte arkitektgeniet Andrea Palladio til å tegne en gedigen villa på eiendommen sin i Valpolicella. Flere av Palladios bygninger er i dag på verdensarvlisten til UNESCO.

Azienda Agricola Santa Sofia kjøper druer fra vinbøndene i området. De fleste  av dem har vært samarbeidspartnere i mange år. Vinhuset legger føringer for hvordan bøndene driver jordbruket og følger opp hver enkelt dyrker, slik at kvaliteten hele tiden er den beste.

I produksjonsprosessen legges det stor vekt på forsiktig pressing og kald fermentering for å fremme de fine aromaene i vinene. De har tatt fullstending avstand fra kjemisk og mekanisk stabilisering av vinene under produksjonen.

Last ned PDF