Produsent

Saam Mountain Vineyards

Saam Mountain Vineyards er et kollektiv av førti sørafrikanske dyrkere med lavproduserende vingårder alle innenfor Paarl-regionen frem til Durbanville Hills. Det afrikanske ordet 'saam' betyr sammen og beskriver perfekt hjertet av denne vinfremstillingsprosessen hvor alle fra produsenten til distributøren jobber sammen for å gi kunden et tilbud av best mulig vin.


Eensaamheid Farm (som betyr «sted for ensomhet») er hjemmet til Saam Mountain Vineyard, og gårdshuset fra 1688 er den eldste registrerte bygningen i Sør-Afrika. Tidligere generasjoner laget sin vin på denne gården og husker at den ble solgt fra kjellerdøren. I dag er Pieter Carstens vinmakeren og bruker en praksis som er vanlig i Rhone der Pinotage samgjæres med Viognier for å gi vinene mer farge og kompleksitet. Originale bygninger blir restaurert som vinkjeller, smaksrom og gjestehus for besøkende.

Da Christo Louw oppdaget geometriske skilpadder (på FNs rødliste) på gården, opprettet han det første provinsielle naturreservatet for skilpadder i Afrika. Prøv SAAM-varianter som SAAM Chenin Blanc, SAAM Sauvignon Blanc, SAAM Pinotage, SAAM Cabernet Sauvignon og SAAM Shiraz.

Last ned PDF