Produsent

Villa Moncigale

Moncigale er et over 100 år gammelt vinhus som holder til i Beaucaire i Provence og her har de holdt til siden 1921. De har vært en av de viktigste aktørene i området og blir sett på som en historisk ambassadør for Coteaux d’Aix-en-Provence, hvor de i en periode stod for hele 25% av appellasjonens produksjon. Vinmarkene deres ligger i området rundt fjellet Sainte-Victorine som rager 1011 m.o.h. og de lager 5 viner fra 3 appellasjoner, Côtes de Provence, Coteaux d’Aix-en-Provence og Côtes de Provence Sainte-Victorine. Området her er langt kjøligere enn vinmarkene som ligger kystnært i Provence og lager friskere og fruktigere viner.

Jordsmonnet består av sandholdig leire og en stor del kalkstein som gir en tydelig mineralitet i vinene til Villa Moncigale. De har en stor andel gamle vinstokker som trekker seg dypt ned i jorden, som de bruker til deres toppviner. I disse vinene får du en herlig konsentrasjon som blir ypperlig balansert av den krispe friskheten de får fra det kjølige klimaet.

I vinmarkene til Villa Moncigale er det stort mangfold av instekter og en av de viktigste er sikadefluen som har vært der i all tid. Den har fått sin plass i logoen deres og fra og med 2022 årgangen har de gått over til sikadeflasken som er inpsirtert av formen og vingene til fluen.

Last ned PDF