Produsent

Maison Camille Thiriet

En stjerne er født i Burgund! Camille Thiriet og hennes samboer Matt Chittick har siden 2016 laget karakterfull vin i en 20m2 garasje bak Ch. Comblanchien i Côte de Nuits som er eid av hennes foreldre. Med noen få vinmarker med gamle vinstokker jobber Camille og Matt økologisk i tett samarbeid med deres to hester Obelix og Véga. Moren til Camille jobber for Domaine Romanée Conti og hestene jobber også i deres vinmarker.

Alt de gjør er håndverk. Fra jobben i vinmarken, til arbeide i kjelleren. Fottråkkede druer, håndpresse, etiketter som limes på for hånd og flasketuten som blir dyppet i voks.

Camille og Matt møttes når de jobbet for Domaine de Bellene i Beaune. Hun har tidligere jobbet for Domaine de la Côte i California og han jobber i tillegg nå for Aubert de Villaine sin vingård, Domaine de Villaine i Côte Chalonnaise. I tillegg til sine egne vinmarker jobber de også tett med noen dyrkere som de leier vinmark av.

Da første årgang ble laget i 2016 var garasjen uten strøm og de lagde kun to viner, Bourgogne Chardonnay Cuvée Confidentielle og Côte de Nuits Villages. Det var 4 fat med Cuvée Confidentielle, som kom fra en vinmark i Puligny-Montrachet med mer enn 80 år gamle vinstokker og 3 fat med Côte de Nuits Villages fra vinmarken Aux Montagnes i Comblanchien, som Camille mener har 1er Cru kvalitet.

Deres Bourgogne Rouge ble først laget i 2017 og kom fra 80 år gamle vinstokker i Pommard.

Camille og Matt er små og kvalitetsbevisste og har allerede på noen få år bygd seg opp et renomme som en av de store, fremtidige stjernene i Burgund!

Last ned PDF