Produsent

Lederer

Lederer har en historie tilbake til 1468, som første lokale bryggeri i Nürnberg. Opprinnelig het bryggeriet «Herre Brauhaus». I 1481 brant bryggeriet ned, og det samme skjedde igjen i 1506. Da Christian Lederer kjøpte bryggeriet i 1814 hadde han på mange måter en god start. Økonomien var i denne perioden svekket etter Napoleonskrigene, og han fikk bryggeriet for en lav sum. Christian Lederer hadde erfaring med brygging fra Woerd. Hans svoger var forhandler av humle, og han hadde generelt et godt kontaktnettverk.

 

Logoen ble skapt av en lokal kunstprofessor, Friedrich Wanderer, i 1890, da han tegnet en krokodille som slynget seg rundt et rødt ølkrus av tre. Tegningen var inspirert av hans favorittrestaurant, Zum Krokdil. Det gamle bryggeriet eksisterer ikke lenger, men på det samme stedet, finner du i dag Lederer Kulturbrauerei, som er en gastronomisk opplevelse, med en fantastisk fin og stor uteservering!

Lederer spiller en stor historisk rolle i Nürnberg. Ikke bare som byens eldste bryggeri, de var også innehaver av byens første dampmaskin! Og da jernbanen kom til byen i 1835, var det to fat med Lederer Pils ombord.

Lederer Brau ble i 1972 kjøpt opp av Schickedanz Group og de smeltet sammen 6 bryggerier og brygget kun én type øl. Men Lederer hadde et godt navn lokalt og i 1980 ble de igjen solgt for å brygge øl under eget navn. Videre kom de inn under paraplyen til Tucher Bräu i 1994 etter en fusjon. De brygger fortsatt sitt øl etter den gamle, orginale oppskriften og med den gamle krokodillen som sitt kjennetegn!

Last ned PDF