Produsent

La Cantina Pizzolato

Familien Pizzolato har arbeidet med jordbruk i mer enn fem generasjoner og alltid levd i harmoni med naturen og miljøet. I 1991 ble de organisk sertifisert og i 2013 ble de vegan sertifisert.

I dag er det Settimo Pizzolato som leder selskapet. La Cantina Pizzolato har 71 hektar med egen vinmark, og gjennom samarbeid med andre vinbønder i området har de tilgang på organisk dyrkede druer fra nesten 120 hektar til sammen. Pizzolato bruker siste teknologi ved vinifisering og tapping, noe som gir et rikt og rent smaksbilde.

For Settimo Pizzolato er det viktig å drive organisk, da det gir en trygghet for at vi mennesker ikke tukler for mye med råvarene og produksjonen. Men å drive organiske er ikke uten risiko. Flere ganger har han opplevd å miste avlinger. Desto bedre er det da å se at øyenstikkere trives godt mellom vinrankene. De er et tegn på rent miljø og et biologisk mangfold.

For noen år siden ble en helt ny bygning innviet hos Pizzolato. Den gamle vingården står der fortsatt med sin historie, mens den nye har gitt muligheter for å møte den økende produksjonen og etterspørselen.

Last ned PDF