Produsent

Kloster Scheyern

Nunc est bibendum, eller «Nå er det på tide med noe å drikke», er hva munkene sa på latinsk for å bevise at de også kunne nyte gleden av godt øl. Benediktinermunkene startet allerede i 1119 å brygge øl på Kloster Scheyern. Dette gjør ikke bare Kloster Scheyern til Tysklands 3 eldste bryggeri, men et av de eldste bryggeriene i hele verden!

Kloster Scheyerns øl er brygget etter streng kontroll og i henhold til den bayerske renhetsloven, og oppskriftene har blitt overlevert fra generasjon til generasjon. For å holde tradisjonene i hevd, benytter de seg av det lokale vannet, nøye utvalgt malt og lokal humle. Kloster Scheyern holder til i hjertet av det største området for dyrking av humle i verden, kalt Hallertau. Det blir selvfølgelig utelukkende brukt Hallertauerhumle i brygget.

Etter at Kloster Scheyern ble kjøpt opp av Tucher Bräu, har det blitt investert mye i bryggeriet, og etter en periode med brygging utenfor klosteret er alt renovert og modernisert. I mars 2006 åpnet de dørene og satte i gang med bryggingen igjen i den gamle bryggeribygningen.

Kloster Scheyern foto

Det er i dag den unge og lovende bryggmesteren Tobias Huber fra Aichach som brygger ølet på det gamle klosteret. Han har gått Bryggmesterskolen i München og fikk nylig prisen for årets unge bryggmester av «Bavarian State Awards».

Kloster Scheyern brygger hovedsakelig øl for å tilby på det lokale markedet i Bayern, men har så vidt begynt å eksportere noe av ølet sitt, deriblant til Norge.

Last ned PDF