Produsent

Kleine Zalze

Kleine Zalze er en familieeide vingård som ligger i hjertet av Cape Winelands, bare to mil fra Stellenbosch. 
Vinproduksjon har foregått på eiendommen i liten skala siden 1695, men det var i 1996, da Kobus Basson og hans familie kjøpte eiendommen, at den moderne Kleine Zalze ble født.

Filosofien er enkel: suksess begynner i vingårdene. Eksepsjonelle viner er muliggjort ved å velge varianter og kloner som er spesifikt egnet til de forskjellige jordsmonnene og skråningene, og videre nøye forvaltning av gårdens omfattende naturressurser.

Denne kontinuerlige oppmerksomheten på detaljer kulminerte med at Kleine Zalze oppnådde nye høyder i 2020 og ble kåret til Årets beste vingård av Platters sørafrikanske vinguide, uten tvil den mest omfattende guiden til sørafrikansk vin i verden.

Kleine Zalze Wines er Fairtrade-sertifisert siden mars 2014. En Fairtrade-kostnad betales i tillegg til markedsprisen. Disse pengene betales direkte inn på en egen bankkonto til Kleine Zalze Fairtrade Association og brukes utelukkende til fordel for arbeiderne, deres familier og deres lokalsamfunn. Prosjekter som er fullført til dags dato er:

Opplæringskurs – Fase 1 og Fase 2 (førerkort, datamaskin, musikalsk undervisning, Xhosa språkkurs)
Deltakelse på internasjonale idrettsarrangementer og kulturelle arrangementer
Oppussingsprosjekter
Medisinske og pedagogiske bistandsprosjekter
 

Last ned PDF