Produsent

Gabriel Meffre

Historien om Gabriel Meffre starter tilbake i 1936, da Gabriel og hans kone kjøpte sine første vinmarker i Gigondas, sør i Rhonedalen. Med tiden kjøpte de opp flere vinmarker, både i Rhone og Provence, og da Gabriel døde i 1987 eide de nesten 800 ha.  I 1990 tok Bertrand Bonnet over driften og utviklet vingården videre, blant annet med større fokus på kvalitet i alle ledd, nytt og moderne utstyr i vinkjelleren og mer fokus på eksport.

I tillegg til fokus på egen vingår og utvikling av Gabriel Meffre, kjøpte Bertrand Bonnet opp to vingårder på 1990-tallet. Domaine de Longue Toque i Gigondas med 27ha vinmark og Ch. Grand Escalion i Costieres de Nimes med 44ha vinmark. Begge vingårdene er drevet økologisk og har vært sertifisert Terra Vitis siden 2021.

I 2009 tar Eric Brousse over driften av vingården og starter umiddelbart en endring av deres filosofi. Gabriel Meffre går etterhvert også over til økologisk dyrking og er fra 2015 sertifisert HVE3, som er den høyeste sertifiseringen uten å være sertifisert økologisk. De står da fritt til å gripe inn hvis det er behov.

Det er i dag Etienne Maffre som styrer skuta videre, med et stort fokus på å vise økologi og en naturlig tilnærming i produksjonen. Filosofien hans er at vinen lages i vinmarken og det er viktig at vinstokkene er sunne og lager druer av topp kvalitet. Gamle vinstokker som trekker seg langt ned i det skrinne jordsmonnet og gir vin med en stor konsentrasjon er resultatet.

Gabriel Meffre utvikler seg stadig i en postiv retning og det blir mye spennende som kommer ut av kjellerdørene her fremover!

Last ned PDF