Produsent

Domaine Maire & Fils

Historien til Domaine Maire går lang tilbake i tid –  de første druene ble dyrket tilbake i 1632 og gården fikk navn etter familien med samme navn. Generasjoner senere tok Henri Maire over på slutten av 1950-tallet og har fått mye av æren for fremgangen vin fra Jura har hatt i ettertid. Han var en karakter som ga oppmerksomhet til både Domaine Maire og hele Jura som område. Etter Henri tok over gården har de kjøpt opp vinmarker og er i dag den største produsenten i Jura.

Domaine Maire holder til i Arbois og har 330 hektar med vinmark i det som er den viktigste appelasjonen i Jura. Her dyrker de druer hovedsakelig i vestvendte vinmarker mellom 250 og 450 meter over havet ved foten av Jurafjellene. På tross av nærheten til Burgund, er jordsmonnet ganske ulikt, og består av leirerik marlstein. Mange av vinmarkene er bratte og for å begrense jorderosjon ønsker de mye og tett med gress i de bratteste plottene. Vinstokkene er oppbundet i forholdsvis høythengende dobbel guyot. Klimaet er kontinentalt, mer kontinentalt enn hos deres naboer i Burgund i vest. Det er store forskjeller på dag og nattetemperaturer, i tillegg til store variasjoner fra sommer til vinter.

 

Vinmaker Jacques Hauller kommer fra Alsace og er en erfaren ønolog. Han har jobbet i flere områder i Frankrike, samt at han har noen år fra Napa Valley i California. Han har alltid hatt et ønske om å lage vin i Jura, som han mener har noe av det beste potensialet i hele Frankrike. Derfor var ikke vanskelig å overtale da han fikk muligheten av Domaine Maire, og 2018 ble hans første årgang.

Jacques kan boltre seg i ulike vinstiler og har et bra utvalg av både de lokale druesortene Poulsard, Trousseau og Savagnin, samt Pinot Noir og Chardonnay. De lager både musserende, hvite og røde stillviner, i tillegg til den lokale spesialiteten, Vin Jaune, som er Savagnin, lagret med et florlag.

Last ned PDF