Produsent

Distilleries Provence

Distilleries et Domaines de Provence ble grunnlagt i 1898 på Forcalquier i Haute Provence og har laget aperitiffer og provençalske likører i over 100 år.

I 1974 tok Alain Robert og hans lille team over roret. Visse produkter har eksistert siden destilleriets første dager, og andre har blitt opprettet gjennom årene for å følge utviklingen i smak og drikkevaner.

Et paradis for botanikere

Den geografiske lokasjonen til Lure-fjellet, mellom Alpene og Middelhavet, betyr at dette området drar nytte av et unikt klima som er ideelt for utvikling av alle typer planter.

«Departementet Alpes de Haute-Provence er rikt på noen av de mest rike og varierte floraene i Frankrike, og er uten tvil unik i antall plante- og botaniske grupper som finnes der.»

I 1896 skrev en botaniker ved navn Théodore Coste at «det var like mange forskjellige varianter av planter på dette landet dominert av Lure-fjellet enn i landene mellom Middelhavet og Nord-Frankrike.»

Naturligvis ble planter brukt terapeutisk og hadde blitt samlet for dette formålet siden yngre steinalder, for åtte tusen år siden. Fytoterapimedisiner som brukes i dag har sin opprinnelse i denne perioden.

Det var en vitenskap som utviklet seg på grekernes og romernes tid, med praksis som brukte planter for deres terapeutiske verdi, men også for deres magiske egenskaper.

Rikdommen av plantearter på Lure-fjellet tillot mange forskjellige yrker å dukke opp i regionen Forcalquier – fra de første urtesamlerne til reisende apoteker, deretter farmasøyter og senere destillatørene.

Last ned PDF