Produsent

Delas Frères

Maison Delas Frères er en av de beste produsentene av vin i Rhône. De holder høyt nivå i de aller fleste appellasjoner. Det er en av de eldste produsentene i området, og historien går helt tilbake til 1835. Det var da Philippe Delas og Charles Audibert kjøpte Maison Junique, som holdt til i St.-Jean-de-Muzols, og endret navnet til Audibert & Delas. Båndet mellom de to familiene ble ytterligere forsterket da de to sønnene Henri og Florentin hos Delas giftet seg med to døtre hos Audibert. Da Henri og Florentin tok over i 1924, endret de navnet til Delas Frères. De kjøpte en ny vinmark i Châteauneuf-du-Pape og utvidet den de hadde i Hermitage for å sikre en jevnt høy kvalitet på vinene.

I 1977 fusjonerte Delas med Champagne Deutz. Etter lang tids samarbeid i eksportmarkedet, besluttet man å ha enda tettere bånd og dele på kunnskapen som var opparbeidet gjennom generasjoner.

De siste 20 årene har Delas investert mye, og den kanskje viktigste investeringen var da de ansatte den unge vinmakeren Jacques Grange, som da jobbet for M. Chapoutier. Jacques er født og oppvokst i Burgund, men som vinmaker har han vært en stor del av den renessansen Rhône-dalen har vært gjennom de siste årene. Han er også en av de som har høstet flest 100 poeng av Robert Parker. Fra tidligere å ha stått i skyggen av andre produsenter som Guigal og Chapoutier, er Delas nå en del av Rhônes vinelite.

Delas, mann og hest blant vinranker, foto

For Delas er det viktig å lage vin av høyeste kvalitet, ikke bare på toppvinene fra Hermitage og Côte Rôtie, men også på volumvinene i de lavere prissjiktene. De eier annerkjente vinmarker som La Landonne i Côte Rôtie, St.-Epine i St.-Joseph og Les Bessards i Hermitage, og dette gir viner som jevnlig får toppscore internasjonalt. I tillegg ligger de alltid høyt oppe på rangeringen av Côtes du Rhone, hvor dere St.- Esprit skiller seg ut fra mengden med sin høye andel av Syrah fra Nord-Rhône.

Last ned PDF