Produsent

Château Recougne

Ch. Recougne er den historiske familiegården til familien Milhade, som har vært i deres eie siden 1938. Det er i dag 4 genereasjon, søsknene Elodie og Marc som drifter produksjonen videre. Eiendommen består av 100ha, hvorav ca 10ha er beplantet med grønne druer og 90ha med blå druer, hovedsakelig Merlot. Vinstokkene har en gjennomsnittsalder på mer enn 35 år.

Slottets navn, Recougne kommer etter et besøk av Henry IV, hvor han ble så begeistret over vinens kvalitet at han erklærte vinmarkene som Terra Recognita, annerkjent mark.

Vingården har en ypperlig beliggenhet rett overfor Fronsac med utsikt ned mot Dordogne. Her har de plantet vinmarkene med Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc og Carmenere i vinmarkene med mye sandholdig leire og Sauvignon Blanc, Semillon og Sauvignon Gris i vinmarkene med høyere andel kalkstein.

De senere årene har familien gått over til økologisk dyrking og er i dag sertifisert HVE3. De bruker ingen sprøytemidler i vinmarken og jobber i størst mulig grad naturlig.

Ch. Recougne lager prisgunstige viner fra appelasjonen Bordeaux Supérieur av høy kvalitet og som i de beste årgangene er holdbare i flere tiår. Kvaliteten på vinene har økt betraktelig etter at Marc kom tilbake etter endt studie og begynte å jobbe med faren sin i produksjonen. Han viste med en gang et stort potensiale som i dag vises i vinene!

Last ned PDF