Produsent

Château du Breuil

Normandie har navnet sitt fra danske og norske nordboere – eller vikinger – som slo seg ned i området fra 800-tallet. Stedet har i dag en rik mattradisjon basert på lokale produkter. Dyrking av epler har blant annet gitt grobunn for produksjon av eplebrennevinet Calvados.

Château du Breuil ble bygget på 1600-tallet og er klassifisert som et historisk monument. Det ligger omringet av en fantastisk eplehage og er en velrennomert produsent av Calvados.

For å lage 1 liter Calvados 100% alkohol trengs omtrent 27 kg epler. Destillasjonsprosessen skjer fra tidlig vinter til slutten av juni påfølgende år.

På Château du Breuil lages kun kvaliteten AOC Pays d’Auge Calvados. Det innebærer at eplene er fra Pays d’Auge, samt dobbel destillasjon, noe som gir en finere kvalitet.

I kjelleren eldes Calvadosen på nøye utvalgte eikefat. Størrelse og alder på fatene har stor innvirkning på prosessen. Blanding av Calvadosene er en viktig del av jobben til Château du Breuils kjellermester, og målet er å lage fløyelsmyke og karakteristiske Calvadoser.

Last ned PDF