Produsent

Château de Pierreux

Château de Pierreux er et historisk slott som ligger i hjertet av åssiden ved Mount Brouilly, hvor det kalksteinsrike jordsamonnet fra Mâconnais går over i granittholdig jordsmonn som Beaujolais er kjent for. Her har de 93 ha med vinmarker hvor de dyrker Gamay i vinmarker med høyt innhold av granitt og Chardonnay i vinmarker med høyt innhold av kalkstein.

Slottet har en historie som går tilbake til det 13 århundre og vært gjennom flere ombygginger, men de lett gjenkjennelige tårnene er originale fra slottet ble bygd. Kjelleren hvor vinen i dag lagres dateres til tidlig 1600-tallet. Opprinnelig ble det produsert sølvmynter på slottet. Historien til Ch. de Pierreux involverer flere familier og Jean-Claude Boisset kjøpte slottet med tilhørende vinmarker fra familien Goazre de Toulgoët Treanna i 2002.

I tillegg til vinmarkene har slottet en park på 3ha hvor de dyrker økologisker urter og grønnsaker i tillegg til at det er mer enn 200 forskjellige typer nåletrær. Allerede i 2003, året etter familien Boisset kjøpte slottet gikk de over til økologiske prinsipper i vinmarkene. I tillegg endrer de oppbindingen i vinmarken når de planter nye stokker, fra tidligere goblets til singel cordon. Her kommer druene noe høyere opp, som gir mer luft og mindre utsatt for sykdommer.

Hos Ch. de Pierreux blir alle vinmarker høstet for hånd og druene selekteres møysommelig. For å optimalisere skallmaserasjonen fylles hver tank bare 80% og varer i 2-3 uker avhengig av potensialet til hver cuvée. Ved slutten av gjæringen flyttes vinen over i eikefat for å sette i gang en ønsket mikrooksidasjon. Etter malolaktisk gjæring lagres vinene på brukte fat.

I kjelleren har de både tradisjonelle burgundfat på 228 liter og store fat på 5000 liter som var vanlig i Beaujolais frem til 1960-tallet og alderen på fatene  varierer fra 2 år til 50 år gamle.

Last ned PDF