Produsent

Château Boutisse

Med en perfekt beliggenhet i Saint-Christophe des Bardes finner vi Ch. Boutisse, en vingård på 25ha beplantet med vinstokker rundt slottet, som en enkelt plot på det unike Saint-Emilion platået bestående av leire og kalkstein. De har en stor andel gamle vinstokker som blir dyrket etter økologiske prinsipper. Slottet ble kjøpt av Xavier Milhade i 1996 og har siden 2005 vært drevet av hans sønn Marc Milhade.

Da Marc kom inn med ungt pågangsmot satte han i gang med en rekke prosjekter for å forbedre kvaliteten på vinen til å bli en topp Saint-Emilion Grand Cru. Noe av det første han gjorde var å introdusere en mer miljøvennlig tilnærming, både i vinmarken og i produksjonen for videre å gå over til økologisk dyrking. De bruker ikke noen som helst sprøytemidler, de respekterer fullt ut det biologiske mangfoldet i vinmarken og lar det gro gress mellom vinstokkene. All innhøsting gjøres for hånd med en nøye selektering i vinmarken.

I vinkjelleren ønsker de minst mulig å påvirke vinene, de jobber tradisjonelt, men de har investert i topp moderne utstyr. De gjærer vinen i ståltanker og lagrer vinen på franske fat i tillegg til at de har gått til innkjøp av amfora som vinen får et opphold på før den tappes på flaske.

Marc flyttet inn på Ch. Boutisse i 2010 med sin kone Aurore og deres 3 barn. Han fortsetter å eksperimentere og lager stadig bedre viner. De er nå i en sertifiseringsperiode og Ch. Boutisse vil være sertifisert økologisk fra 2023 årgangen.

Last ned PDF