Produsent

Château Beau-Site Haut-Vignoble

Historien til Ch. Beau-Site Haut-Vignoble går tilbake til 1861, da første generasjon Braquessac kjøpte sine første vinmarker og bygde slottet som fortsatt huser familien. I dag, men enn 150 år senere er det 4 og 5 generasjon, Jean Louis og hans sønn, Pierre, som driver gården videre. Jean Louis er utdannet landbruksingeniør og Pierre er ønolog.

Ch. Beau-Site Haut-Vignoble er en litt utypisk vingård i Bordeaux. Vinmarkene har blitt anskaffet gradvis gjennom generasjoner og de har endt opp med 22 ha vinmark som er spredd rundt i 20 små plotter rundt omkring i Saint-Estèphe, noe som gjør den veldig representativ for appellasjonen, i motsetning til brorparten av vingårder i området som kun har store vinmarker rundt slottet.

3/4-deler av vinmarkene ligger i områder med dyp grus og har betegnelsen «Haut-Vignoble», mens det siste fjerdedelen komplementerer vinen med sin leire- og kalksteinsjordsmonn. De har plantet ca 55% av vinmarkene med Medoc’s store stjerne, Cabernet Sauvignon i tillegg til 40% Merlot og en liten andel Petit Verdot.

De har en høy plantetetthet på hele 8600 vinstokker per hektar, som gjør at druene må streve litt for å få nok næring. Gjennomsnittsalderen på vinstokkene deres er på 40 år og de jobber hardt for å kunne høste av vinstokkene så lenge som mulig før de må replantes.

Familien har de senere år modernisert store deler av produksjonsanlegget og gått til innkjøp av rustfrie ståltanker med temperaturkontroll og pneumatiske presser for å sikre en god kvalitet hvert år.

Vinkjelleren hvor de lagrer vinen i fat og flasker er derimot identisk med hva den var på slutten av 1800-tallet, beliggende under jorden som sikrer en jevn temperatur og naturlig fuktighet. De går til innkjøp av nye fat for 1/3 av vinen hver 3 år og har i dag en kapasitet på 400 fat i kjelleren.

Ch. Beau-Site Haut-Vignoble er en av få små produsenter som fortsatt produserer vin selv i de klassiske appellasjonene i Bordeaux. Stort sett alt som er av små produsenter har blitt kjøpt opp av de store, annerkjente slottene som har et stort behov for mer vinmark. Familien Braquessac har fått flere tilbud om å selge, men ønsker å bringe familiegården videre i fremtidige generasjoner!

Last ned PDF