Produsent

Champagne Montaubret

Champagne Montaubret produseres av huset Chassenay d’Arce som ble grunnlagt i Ville-sur-Arce i 1956 av fem pionerer, og teller nå rundt 130 familier og tre generasjoner vinprodusenter. De opprinnelige operasjonene holder ut, med samme ånd av samarbeid, solidaritet og kunnskapsdeling.

Vinregionen Chassenay d’Arce dekker 315 hektar og 12 landsbyer i hjertet av Côte des Bar, langs elven Arce. Formet av et unikt landskap som veksler mellom vingårder og skog, er det også preget av de forskjellige varianter og av den integrerte kultivasjonen de praktiserer.

Husets ånd er en kombinasjon av familieånd, ånden fra terroir/vinmarkene og de høye standardene som deles av vinprodusentene våre for å sikre at vi kun produserer champagner av høyeste kvalitet.

Chassenay d’Arce-champagner er et uttrykk for den spesifikke terroren på Côte des Bar og dens kimmeridgiske jord som en gang var dekket av havet. Når årstidene går, vokser vinstokkene, klyngene får farge og årgangene utvikles …

Arce Valley ligger i den sørlige enden av Champagne, nær Burgund. Det milde klimaet, utsettingen av vinrankene og jordtyper (her graver røttene til vintreet til steinmarmel) gjør at de kan høste frukten med full modenhet mot slutten av sommeren.

Den dominerende varianten i denne regionen er Pinot Noir. De dyrker også Chardonnay, Pinot Meunier og Pinot Blanc, den gamle champagnesorten. Dette mangfoldet gjør at de kan produsere viner med et bredt utvalg av personligheter.

Last ned PDF