Produsent

Champagne Deutz

All Champagne sparkle – Deutz shines

Champagne Deutz er en produsent med en historie som går tilbake til 1838, da William Deutz og Pierre-Hubert Geldermann etablerte selskapet. De jobbet da som vinhandlere i Aix -la-Chapelle. Overbevist om at vinmarken var avgjørende for en god champagne, kjøpte de parseller av høy kvalitet. De hadde teknisk ekspertise og et brennende ønske om å få det til, og dette brakte Champagne Deutz til det internasjonale markedet. Siden 1993 har Champagne Deutz vært eid av Louis Roederer.

Deutz holder til i den historiske landsbyen Aÿ, i hjertet av Champagne. Aÿ er en av 17 Grand Cru klassifiserte kommuner i Champagne. Den fantastiske eiendommen i tradisjonell stil, ligger over kjelleren hvor Deutz lagrer sine viner. De har 3 km med kjeller, i kalkholdig jord, som gir naturlig perfekt temperatur og luftfuktighet. De eier 40ha med vinmark, og disponerer til sammen 190ha på langtidskontrakter med kvalitetsbeviste bønder som de har jobbet med i generasjoner. Alle vinmarkene ligger innenfor en radius av 30km fra eiendommen deres. Fordelingen er ca 50ha i Montagne de Reims, ca 50ha i Côte de Blanc, ca 40ha i Valle de la Marne og 50ha i området rundt Epernay.

Kvalitet står i høysetet hos Deutz. De har den høyeste rangeringen på vinmarkene, også i deres Brut Classic. De tapper i juni, mot standaren som er februar og mars. De bruker kun førstetapping på alle vinene, andretapping blir solgt videre til andre negocianter og kooperativer, og de lagrer vinene sine lenger på bunnfallet, Brut Classic ligger 42 måneder, mot 24 som er vanlig på huscuvéene.

Last ned PDF