Produsent

Cantine Capetta

Historien om Cantine Capetta går tilbake til 1953, da Francesco Capetta kjøpte vingård i Santo Stefano Belbo, i provinsen Cuneo, med tilhørende vinmarker. Familien til Francesco har vært involvert i vinbransjen i generasjoner, så erfaringen var det ingen ting å si på. De første årene solgte de kun vin lokalt og på vingården, det var først på 1980-tallet de ekspanderte og solgte i naboregionene Liguria og Lombardia. Mye har skjedd og i dag eksporterer Cantine Capetta vin til land i alle verdensdeler.

Gjennom årene har Cantine Capetta tilegnet seg flere vinmarker og inngått langtidsavtaler med lokale bønder i området. De har i dag et samarbeid med 170 lokale vinprodusenter og høster årlig druer fra 250 ha med vinmark, inkludert sine egne marker. Samarbeidet med disse lokale bøndene baserer seg på vennskap, tillit og et forhold som er fundamentalt for og høste en konsistent, høy kvalitet i hver årgang.

Med en stor lidenskap og respekt for lokale tradisjoner har Cantine Capetta investert i et topp moderne produksjonsanlegg. I tillegg har de flere viktige samarbeid med universiteter og forskningsinstitutter som gir dem en unik erfaring som ikke kan kjøpes for penger.

Cantine Capetta investerer også mye tid og penger i bærekraft og er her en foregangsprodusent for andre produsenter i området. De var den første produsenten i Piemonte som ble sertifisert med ISO14001, som bekrefter deres innsats for å planlegge og overvåke en konstant reduksjon av deres miljøpåvirkning. De har alltid investert i teknologier som er utviklet for å redusere avfall fra råvarer, vann og elektrisitet. Hele selskapet drives i dag av fornybare kilder som er sertifisert som 100 % grønn energi.

Last ned PDF