Produsent

Cantina di Montalcino

Produsenten Cantina di Montalcino holder som navnet antyder til i Montalcino og startet opp 1970. Montalcino er en gammel landsby 40 kilometer sør for Siena som i 2004 ble innlemmet i Unescos verdensarv liste. Bøndene i området begynte å eksperimentere med druedyrking tidlig på 1800-tallet og fra 1860 og utover tok kvaliteten seg kraftig opp. Brunello di Montalcino var en av de første 8 viner som fikk DOC status i 1966 og i 1980 ble dette den første vinen med DOCG status.

Cantina di Montalcino er det eneste kooperativet i området og består av 94 medlemmer med til sammen 160 hektar med vinmarker. Hver og en av disse medlemmene er småskala vindyrkere som legger stor vekt på kvalitet. De er spredt over de fire områdene i Montalcino som alle har hvert sitt mikroklima og jordsmonn. Det at produsenten har tilgang på druer fra alle disse områdene sikrer at man får druer av topp kvalitet selv i år uten optimale klimatiske forhold.

Vinmarkene ligger på høyder mellom 120 og 650 meter. Området er beskyttet av fjellet Amiata på 1740 meter, som beskytter mot haggel og storm. Samtidig er det nok vind til at vinplantene får viktig sirkulasjon og bevegelse i luften som bidrar til å holde fukt borte.

Vinifikasjonen foregår i et moderne og flott produksjonslokale som er designet for å minne om landskapet og åsene i Toscana. Bygget ble renovert over mange år og stod ferdig i 2011. Det er en del av Toscana Wine Architecture sine 14 utvalgte vingårder og er åpen for publikum.

Cantina di Montalcino produserer 3 viner. En Rosso DOC, samt en Brunello og en Brunello Riserva DOCG. Brunello viner er, sammen med Barolo viner de mest lagringsdyktige vinene fra Italia.

Last ned PDF