Produsent

Bonpas

Bonpas – på fransk «Bon Passage»
Eiendommen Bonpas er opprinnelig et kloster som ble grunnlagt i 1318 av katolske munker i forbindelse med at pavedømmet ble flyttet fra Roma til Avignon – i hjertet av Rhônedalen. Den kjente vinregionen Châteauneuf-du-Pape ligger rett ved siden av, og betyr Pavens nye slott.

Dette var begynnelsen på regionens storhetstid og har siden den gang laget vin hvis gode rykte har spredd seg over hele verden. Det er ikke vanskelig å forstå at en god Côtes du Rhône eller Châteauneuf-du-Pape – har en stor smakskonsentrasjon og toner av mørke bær og krydder.

Bonpas Côte du Rhône Villages er laget av druer som kommer fra AOC «Villages» appellasjoner: Plan de Dieu og og Cairanne. Grenache og Mourvedre dyrkes i vinmarker som består av rullestener fra Quaternary terrassen ved elven Ouvèze i hjertet av produksjonsområdet Plan de Dieu. Dette jordsmonnet gir Grenache og Mourvedre de forhold som er ideelle og druene reflekterer det tanninske bittet og aromatiske potenisale. Gjennomsnittsalderen på vinstokkene er 40 år, og vinstokkene nyter godt av mye sol grunnet den berømte Mistral vinden. Da vinden er kald og tørr, er vinstokkene sunne. Syrah druen kommer fra vinstokker som ligger i den nedre delen av Cairanne. Disse vinmarkene er kjøligere, og bevarer druens naturlige syrlighet, og gir fin friskhet og fine aromaer.

Last ned PDF