Produsent

Weingut Eppelmann

Weingut Eppelmann er en familieprodusent med en lang historie, men det er først i 1954 de begynner å lage vin av sine egne druer. Frem til dette jobbet de fleragrikulturelt og solgte druene sine til andre produsenter. Det var Walter Eppelmann som var drivkraften bak det nye skifte og han har i da 3 generasjoner under seg som jobber på vingården.

Walter sin sønn, Udo og hans kone, Elisabeth har gått av med pensjon, men hjelper til der det trengs og sørger for at alle får vinen sin. Deres sønn, Timo er i dag primus motor både i vinmarken og vinkjelleren og får i dag hjelp av deres sønn, Christian, som etter ønologutdannelsen jobbet hos 2 VDP-produsenter før han kom hjem til familiegården. Hans søster Corinna, perfeksjonist og økofreak deltar mer og mer i produksjonen. Hun var lærling hos Tysklands eldste økologiske vingård og har vinutdannelse fra Geisenheim.

Familien Eppelmann har 19 ha med vinmark i Stadecken-Elsheim som fra 2021 er sertifisert økologisk. De dyrker for det meste Riesling og Spätburgunder, men har også plantet Weissburgunder, Grauburgunder, Frühburgunder, Auxerrois og Chardonnay.

Last ned PDF