Produsent

Pazo Pondal

Pazo Pondal er en familiedrevet vingård som ble startet i 1998. De holder til i Arbo, som regnes for å være en av de beste underregionene i Rias Baixas D.O.
De etterstreber å lage viner som gjenspeiler jordsmonnet, viner som er fulle av frukt og florale aromaer. Komplekse viner som viser Pazo Pondalstilen.
De har 15 hektar med vinmark som ligger på nordsiden av Rio Mino. Her dyrker de den fantastiske druen Albariño med stor omhu og dedikasjon.

Slekten kom fra Tyskland og begynte å jobbe med vin i 1976. Gode tradisjoner er blitt holdt i hevd, og praktiseres nå av en hel generasjon – barn og barnebarn.

Hvert år i juli, utfører de forhåndsinnhøsting for å oppnå den beste kvaliteten, utrykket og konsentrasjonen i Albariño druen. Deretter foregår innhøstingen gradvis fra 3de uken i september. De prioriterer marker hvor druene er optimalt modnet. For å beholde friskheten i druene plukkes de om morgenen. Druene håndplukkes, og legges forsiktig i 20 kgs kurver. Drueklasene legges på beltet og sorteres nøye. Det er kun de beste drueklasene som brukes.

Druestilken fjernes og drueklasene blir forsiktig presset. De beste klasene går igjennom en kald maserasjon i ca. 8 timer for å oppnå best mulig skallutrekk med komplekse aromatiske komponenter. Deretter presses de igjen forsiktig for å oppnå free-run juice, som foregår ved lav temperatur i ca. 48 timer.

Gjæringen skjer i temperaturkontrollerte ståltanker. Noen av vinen ligger på bunnfallet i minimum 6 måneder, med ukentlig batonnage. Når våren kommer, etter at vinen har hvilt gjennom vinteren, bestemmes hvilke blender som skal utvelges.Vinene reflekterer jordsmonnet og landskapet. Vinene er veldig aromatiske med toner av ville frukter og blomster og med fin syre. Albariño fra Rias Baixas D.O er en unge, tørre og aromatiske viner – regnet for å være blant de beste hvitvinene fra Spania.

Last ned PDF