Produsent

Nicolau de Almeida

Quinta do Monte Xisto er det nye prosjektet til João Nicolau de Almeida og hans 3 barn, Mateus, João jr og Mafalda. João kommer fra en familie som har vært involvert i noe av det beste Portugal har produsert av vin; hans far, Fernando Nicolau de Almeida, var første vinmaker som lagde Barca Velha og hans mor er Maria José Ramos Pinto Rosas. Etter studier i Bordeaux og Burgund med blant annet samarbeid med Émile Peynaud og Jean Ribéreau-Gayon flyttet Joáo tilbake til Portugal og startet som vinmaker hos Ramos Pinto.

Mens han var rundt i vinmarkene som vinmaker på Ramos Pinot oppdaget han i 1993 en åskam i nærheten av Vila Nova de Foz Côa med perfekt beliggenhet for druedyrking, men det var ikke plantet noen druer der. Åskammen hadde et lappeteppe av eiere og han brukte flere år på å få kjøpt ut alle de små plottene og i 2005 plantet han vinstokkene. Eiendommen er på 40 ha, men det er bare 10 ha som er plantet med vinstokker.

João har vært en pioner i forhold til å plante vinmarkene vertikalt i Douro, med varierende soleksponering og høydemeter. På Quinta do Monte Xisto strekker vinmarken seg fra 220 til 320 m.o.h. Det er viktig for familien og ta vare på biodiversiteten i vinmarken og det var naturlig for dem og jobbe biodynamisk fra starten av. Dette er en av få vinmarker som aldri har sett snerten av noen sprøytemidler!

Quinta do Monte Xisto har på få år blitt en av de mest merriterte vinene fra Portugal og får hvert år topp score i den internasjonale vinpressen.

Last ned PDF