Produsent

Mateus Nicolau de Almeida

Mateus Nicolau de Almeida blir betegnet som «rebel winemaker». Fra sine vinmarker i Douro lager han unike viner på gamlemåten – håndplukking, fottråkking, ingen maskiner, ingen tilsetninger, bare druer, lidenskap og geni.

Familien har tett bånd til Douro. De eide velrennomerte Ramos Pinto, og de har fortsatt ansvaret for produksjon av portvinen der. Mateus’ bestefar stod bak Barca Velha, den mest ikoniske tørrvinen laget i Douro. Og Mateus’ far, João Nicolau de Almeida, etablerte Quinta do Monte Xisto i 1994, i området Douro Superior. De jobber økologisk, og biodynamisk tilnærming er også praktisert.

Mateus er gift med den spanske vinmakeren Teresa Ameztoi. De jobber etter de gamle tradisjonene på vingården som de har bygget opp sammen med Mateus søster Mafalda. Mateus er særlig opptatt av terroir, og han jobber mot å få druene til å speile de ulike sub-regionene i Douro: Baixo Corgo, Cima Corgo og Douro Superior. Eremitas er et perfekt eksempel på hvordan en ny generasjon vinmakere jobber i Portugal.

Last ned PDF