Produsent

Jayden Ong

«Druene vi dyrker gjør jobben med å formidle sitt voksested. Hver årgang byr på nye muligheter, utfordringer, opplevelser og følelser, som fanges i flasken».

Jayden Ong er en liten, familiedrevet vinprodusent som holder til i Yarra Valley. Mannen bak, Jayden Ong, drev i mange år vinbar og restauranter før ønsket om å produsere vin tok over. Han tok derfor en Wine Science grad ved Charles Stuart University og lanserte sin første vin i 2010. Denne fikk nanvet One Block Yellingbo Syrah og ble produsert av druer fra utvalgte vinmarker i Yarra Valley og Mornington Peninsula. I de senere år er denne produsert på druer fra en enkeltvinmark i Yarra Valley.

I 2015 kjøpte Jayden, sammen med sin kone Morgan, en eiendom på Mount Toolebewong som de kalte Forest Garden. Oppe på dette fjellet har det plantet det som er den høyeste vinmarken i Yarra Valley på 700 meters høyde. I tillegg leier de vinmarken Chestnut Hill på Mount Burnett,.

Jayden produserer vin under tre merker tillegg til One Block; Jayden Ong, Le Maison de Ong og Moonlit Forest. Alle druer er økologisk dyrket og uten kunstig vanning, druene er håndplukket og det er ingen bruk av sprøytemidler eller svovel.

Last ned PDF