Produsent

Henríquez Hermanos

Produsenten holder til i Maule Valley sentralt i Chile. Selskapet ble startet av Don Víctor Henríquez Solar som i 1936 kjøpte en vingård som laget vin under navnet El Aromo. På begynnelsen av 1990 tallet ble vinproduksjonen modernisert ved hjelp av Don Victors sønner Manuel og Arturo som driver firmaet den dag i dag. Det er nå den fjerde største vinprodusenten i Chile.

Produsenten har 332 hektar vinmark og produserer 15 millioner liter vin i året. De eksporterer til 30 forskjellige land.

Maule Valley ligger i den sørlige delen av Chiles Central Valley, som er det største vinområdet i landet. Her har det vært dyrket vin siden 17-tallet. Dalen ligger mellom Andesfjellene og Coastal Mountain Range hvor det er store forskjeller mellom natt- og dagtemperatur and regn kun i vintermånedene. Det er perfekt for å oppnå sunne druer med mye aroma og smak.

Maule har i tillegg stor variasjon i jordsmonn og mikroklima, hvilket betyr at man kan dyrke flere forskjellige druer og lage et bredt spekter av viner.

Henriquez Hermanos har fire vinmarker under sitt brand Viña Aromo og disse er El Trapiche, Ventolera, Santa Margarita og El Pilar.

Produsenten har en rekke viner i sin portefølje og i Norge er de foreløpig representert med Aromo País og Winemaker Selection Cabernet Sauvignon/Syrah.

Last ned PDF